17 novembre 2011

A flor de text

Noemí Acedo i Aina Pérez (eds.)

Isbn: 84-939545-1-9 / 978-84-939545-1-2

A flor de text. Representacions de la corporeïtat als llenguatges artístics proposa un viatge a través de l’art a la cerca de preguntes –més que no pas respostes– sobre les possibilitats de representació del cos, alhora depositàries i generadores de diferents concepcions de la relació entre corporeïtat i identitat.

La pintura, la fotografia, la literatura, la dansa i el cinema són els marcs d’unes lectures que, des dels seus plantejaments teòrics, coincideixen en la consideració del cos com quelcom menystingut per la tradició filosòfica que, no obstant, a la llum del pensament contemporani, esdevé element indispensable per a pensar la nostra subjectivitat, una subjectivitat indissociable ja de la corporeïtat. Els textos que s’agrupen a aquest volum exploren la identitat des d’aquesta perspectiva, que implica, com a mínim, dues qüestions: ens podem pensar com a subjectes sense la mirada de l’altre/a, a la qual ens exposa el fet de ser un cos? Ens podem pensar, d’altra banda, fora de les marques ètniques, genèriques, socials que representem i ens representen? Sigui com sigui, A flor de text posa en evidència que l’art és un escenari per anar-hi a llegir les subjeccions del cos als marcs ideològics i epistemològics que l’informen, però posa en evidència sobretot que és un escenari privilegiat per anar-hi a sentir les seves rebel·lions.

Podeu veure l’índex, aquí.

Comprar.subir ^